Osteopati är en medicinsk lära som har funnits sedan 1800-talet. Denna praktiseras av en osteopat som utför en behandling och undersökning manuellt.

Osteopati anses vara den ursprungliga av de moderna formerna av manuell medicin (dit kiropraktik och naprapati räknas). Manuell står för att händerna är terapeutens redskap för diagnostik och individanpassad behandling. Till skillnad från att skapa smärtfrihet på ett lokalt ställe, tar Osteopaten ett helhetsgrepp och hjälper din kropp tillbaka till sin naturliga balans och förmåga att hela sig själv. Målet är att du inte ska behöva gå tillbaka flera gånger med samma problem efter den första behandlingen.

När ska du gå till en osteopat?

Exempel på behandlingsbara problem är: smärtor nacke och rygg, besvär i skelettmuskulatur, huvudvärk, ischias, migrän, yrsel, andningsbesvär, cirkulationsbesvär, matsmältningsbesvär, stress och premenstruella besvär.

Helhetsbehandlingen för en kropp i balans

Osteopatisk behandling

Ge din kropp en skön avslappnade behandling

Behandlande Massage

Boka en avslappnande eller behandlande massage som stimulerar cirkulation och immunsystem.

Massagens historia börjar redan för 5000 år sedan i Kina och sedan dess så har den utvecklats i olika former.

Massagens läkande och stimulerande förmåga är vida känd och används i både förebyggande, vårdande och rehabiliterande syfte. Att motverka stress med dess avslappande effekter är också en viktig del i behandlingen.

Hos oss kan du boka en behandling för just dina behov.

Välkommen!

Osteopati

Osteopati är en patientcentrerad manuell vårdsdisciplin som betonar sambandet mellan kroppens struktur och funktion.

Det osteopatiska förhållningssättet ser till alla aspekter av hälsa och syftar till att underlätta kroppens förmåga att självreglera, huvudsakligen genom manuell behandling.

En osteopat försöker skapa en så komplett bild av patientens hälsotillstånd som möjligt. Vid patientmötet sker bland annat omfattande hållnings- och rörelseanalys, neurologisk-, ortopedisk-, och systemisk undersökning samt specifik palpation. Behandlingen är manuell och är alltid behovs- och individanpassad. Osteopaten kan också ge råd gällande träning, kost, ergonomi och stressreducering.

Massage

Massage utövas i många former och under delvis olika förhållanden alltifrån enkel beröring för hemmabruk till avancerad massageterapeutisk behandling av skada.

Massage är ett i senare tider i Frankrike uppkommet uttryck för den metod där man genom gnidning, knådning, kramning och bultning behandlar muskler.

Metoden har funnits länge, framförallt bland Orientens folk där den fortfarande utgör en väsentlig del av deras badkultur. Massage kan bota, lindra eller förebygga sjukdomstillstånd och skador i rörelseorganen. Massage förebygger muskulära skador, förkortar läkningsprocesser och kan vara en del av återhämtningen efter hård fysisk aktivitet; ett bra komplement till träning.

Våra terapeuter

Osteopat, Massageterapuet, Coach & PT

Min önskan är att kunna hjälpa dig till långsiktig hållbar hälsa genom att arbeta med helheten – både kropp och knopp. Med hjälp av ett personcentrerat fokus där jag utgår ifrån dig, dina förutsättningar och vad du vill, så kommer jag att hjälpa dig att definiera och förverkliga dina egna mål.

Boka Behandling

Behandling

Köp träningskort och träna obegränsat våra gruppträningspass och i vårt gym.

Personlig träning

Hitta inspirationen och uppnå dina träningsmål på en ny nivå med hjälp av en personlig tränare!

Utmana vänner eller kollegor på en rolig aktivitet

Aktivitet

Förfrågan - Aktivitet

Varmt välkomna tillsammans med familj, vänner eller kollegor till vår unika multisportanläggning och oräkneliga roliga aktivitetsmöjligheter. I gott sällskap blir aktiviteter ännu roligare.

Vår personal hjälper er att anpassa er 5-kamp och finns med under genomförandet. Väljer ni sportblock ingår självklart regelgenomgång  innan start.

Vill ni hellre skapa en helt egen aktivitet för 10 personer eller fler, där ni väljer själv bland våra lekar och sporter går det självklart utmärkt!

5-kamp, 5 sporter eller lekar i 1,5-2 timmar – 295 kr per person (Minst 12 personer)
Lilla Sportblocket, 2 sporter i 2 timmar – 220 kr per person
Stora Sportblocket, 4 sporter i 4 timmar – 440 kr per person