Prova på Padel

Till oss är alla välkomna. Oavsett om du vill prova padel för första gången eller om du är en erfaren spelare som vill slipa på din teknik.

Förutom egen banbokning har du möjlighet att ta del av våra prova på-pass, gruppträningar eller få privatträning med skräddarsytt träningsupplägg.

Om du inte har egna rack och bollar så kan du smidigt hyra eller köpa rack och bollar hos oss.

Alla kan spela Padel

Prova på Padel

Historien bakom sporten

Vad är Padel?

Padel är en racketsport som enklast beskrivs som en blandning mellan tennis och squash.

Sporten är väldigt enkel att lära sig samtidigt som det är en social sport som passar alla, gammal som ung – alla som kan träffa en boll kan få ut något av sporten.

Man behöver fyra spelare, padelracket och padelbollar.

Padel spelas på en plan om 20×10 meter med två planhalvor avskilda av ett nät, liknande tennis. I Padel kan man även använda sig av väggarna i spelet – vilket mer liknar squash.

Sporten går i korta drag ut på att slå bollen så att motståndarna inte kan returnera bollen. Under spelets gång får bollen endast studsa en gång på egen sida. En spelare kan antingen slå bollen direkt på volley, efter att den har studsat i marken eller låta bollen studsa i marken och vägg innan slaget.

De viktigaste padelreglerna

 • Matcher spelas nästan alltid som dubbel (det finns mindre singelbanor där det spelas en mot en).
 • Poängräkningen är densamma som i tennis.
 • Linjerna använder man endast vid serve.
 • Serven ska slås underhands och studsa i den diagonala motspelarens serveruta.
 • Serve som studsar upp i glaset är ok, men tar den i galler är den felaktig.
 • Man har två servar på sig.
 • Under spel måste bollen studsa i golvet innan den tar i väggarna. Går den direkt i vägg räknas bollen som ute.
 • Man får spela volley (inte på serve), halvvolley eller låta bollen studsa på glas/gallervägg.
 • Bollen får även slås i egen glasvägg och över till motståndarnas planhalva. Däremot får man inte slå den direkt i gallret på sin egen sida.

Sporten för alla

Padelregler

Padelns historia

Den moderna Padeln föddes året 1969 då en rik affärsman vid namn Enrique Corcuera (Acapulco, Mexico), ville bygga tennisbanor hemma. Då platsen i trädgården inte var tillräckligt stor byggde han en mindre tennisbana som var omringad av 3 meter höga murar. Till denna önskade han smidigare rack än vanliga Tennisrack och tillverkade därav kortare rack som liknade träpaddlar, därav det ursprungliga namnet padeltennis.

I sin linda utövades padel enbart av den mexikanska överklassen. 1974 tog Enriques vän, spanske prinsen Alfonso De Hohenlohetog med sporten till Spanien och byggde två av Europas första padelbanor. 

Spaniens dåvarande kung, Juan Carlos samt den vid tiden regerande Wimbledon-mästaren Manolo Santana gillade idén och började att marknadsföra sporten varefter den växte i en rasande takt.

Ungefär vid samma tidpunkt tog Julio Menditengui, prins Alfonsos vän, sporten vidare till Argentina. Där togs den nya sporten emot med öppna armar och växte än snabbare än i Spanien. 

Idag räknas Padel som en av världens snabbast växande sporter och tar sikte på att bli antagen som en OS-gren. Intresset är störst i Europa, Nord- och Sydamerika men med att kraftigt växande intresse i övriga världen där även mellanöstern är starkt drivande för adelns tillväxt. Spanien är det dominerande landet inom Padel med uppskattningsvis nästa åtta miljoner padelspelare.

I Sverige byggdes den första riktiga Padelbanan 2009 i Båstad. Det dröjde sedan ända till 2018 för sporten att få en större utbredning. Idag finns det tusentals Padelbanor i Sverige och fler än 500.000 aktiva spelare.

Våra tränare

Mattias brinner för Padel och är utbildad Coach av Europeiska Padelförbundet.

Med kunskap inom både klassisk och modern padellära hjälper Mattias dig att nå dina padelmål.
 
Mattias erbjuder individuella träningsupplägg, kurser samt olika aktiviteter.

Cornelia har gått den internationellt erkända Padeltrainer Academy-utbildningen och erbjuder PT-pass.

Boka PT-pass och förbättra er padel med vår tränare Cornelia.

Cornelia formar träningen efter era önskemål. Cornelia finns även tillgänglig tider utöver synliga pass efter överenskommelse. 

Daniel Pettersson har genomgått den internationellt erkända utbildningen Padeltrainer Academy.

Daniel har sedan tidigare god erfarenhet som tränare för alla åldrar och har ett brinnande intresse för att lära ut och utveckla andra spelare.

Daniel håller i gruppträning, PT-pass och aktiviteter på olika nivåer.

Priser

Boka padelbana eller bollmaskin. Priserna angivna per timme och per bana, för upp till 4 spelare.

 • Banhyra Natt (kl. 21-07) 160 kr
 • Banhyra Dag (kl. 07-16) 260 kr
 • Banhyra Primetime (vard. kl. 16-21) 340 kr
 • Bollmaskin 50 kr

PT-träning

Boka PT-pass med någon av våra tränare ink hyra av rack, boll och bana. Priserna gäller för upp till 4 spelare. Kontakta respektive tränare för paketpriser.

PT-träning

Boka PT-pass med någon av våra tränare ink hyra av rack, boll och bana. Priserna gäller för upp till 4 spelare. Kontakta respektive tränare för paketpriser.

Världens snabbast växande sport

Padel - den nya racketsporten

Förfrågan - Padel

Padel är en racketsport som enklast beskrivs som en blandning mellan tennis och squash och spelas på en plan om 20×10 meter med två planhalvor avskilda av ett nät, liknande tennis. I Padel kan man även använda sig av väggarna i spelet – vilket mer liknar squash.

Vill du prova på padel eller spelar du redan och önskar en fast speltid varje vecka? Kontakta oss idag så hjälper vi dig.

Ge era medarbetare förutsättningarna att må bra och prestera bättre.

Företagsträning och friskvård

Förfrågan - Företagsträning

Hos oss finns en träningsform för alla. Som enda anläggning i regionen kan vi erbjuda träning och sport på sand, unika träningspass i våra träningssalar tillsammans med fantastiska instruktörer likväl Padel på nya moderna banor.

Låt dina medarbetare genomföra hälsoundersökning, träna fritt närhelst de vill eller skapa oförglömliga friskvårdsdagar. Vi hjälper dig och er att lyckas.

Boka Barnkalas och låt barnen springa, gräva och leka i sanden

Boka barnkalas

Boka - Barnkalas

Spring i sanden, gräv, lek lekar och låt barnen trivas och umgås i vår mjuka sand.

Våra kalas är två timmar och barnen börjar och avslutar kalaset med en halvtimme i något av våra kalasrum. Timmen däremellan spenderas på en beachvolleyplan där bara fantasin sätter gränser för vad barnen kan aktivera sig med. Minsta antal 10 barn. Kaffe till vuxna ingår.

Barnkalas (Inklusive Varmkorv och glass) – 175 kr per barn
Barnkalas Mer (Inklusive Varmkorv, glass & fiskdamm med godispåse) – 215 kr per barn
Barnkalas Störst (En extra Beachvolleyplan för extra lek, Inklusive Varmkorv, glass & fiskdamm med godispåse) – 250 kr per barn