Prova på sport på sand

Vi samarbetar med Linköping Beach Arena Club som anordnar träningsgrupper och aktiviteter flera gånger per vecka.

Beachvolleyboll föddes i USA under tidigt 1900-tal på stränderna i Kalifornien. Det är en variant av Volleyboll och spelas på en något mindre plan, med en långsammare boll och med två spelare i varje lag.

Beachvolleyboll på motionsnivå spelas dock med fördel av upp till 5-6 personer per lag och är en utmärkt social aktivitet likväl motionsform.

Bli medlem hos Linköping Beach Arena Club och prova Beachvolleyboll på Social Beach.

En beroendeframkallande sport

Prova på Beachvolleyboll

Visste du detta om Beachvolleyboll?

Beachvolleyboll

Fakta om Beachvolleyboll

Beachvolley är ett lagspel som spelas på en sandbana som mäter 16×8 meter, och där lagen skiljs åt av ett nät. Spelet går ut att slå ner bollen på motståndarens planhalva. Det lag som lyckas med det vinner bollen.

Spelets sätts igång genom att det lag som vann den senaste bollen servar. Lagen har sedan tre slag på sig för att slå bollen över nätet, inklusive block.

Varje lag består av två spelare. Det förekommer även varianter med tre och fyra spelare. Vid ungdomsspel rekommenderas tremannaspel och då kan man även ha avbytare. På planen har spelarna inga bestämda positioner, laget ska dock ha en bestämd serveordning.

Beachvolley spelas med händerna, men man får ta bollen med alla delar av kroppen.

Beachtennis på Beach Arena

Om du gillar Padel kommer du älska Beachtennis. Sporten spelas på en Beachvolleybollbana med en speciell, trycklös Tennisboll.

Precis som i Padel spelas Beachtennis oftast som dubbel, men spelet sker utanstuds i marken och med målet att slå bollen över nätet och ner i sanden på motståndarens sida.

Poängräkningen är i stort sett densamma som i Padel och Tennis med små avvikelser. Beachtennis är omåttligt roligt och har fått ett oerhört genomslag i Sydamerika där du ser sporten utövas på stränderna runt hela landet.

Boka bana hos oss fredagar och lördagar kl 06-23 och prova Beachtennis, hyrrack finns i shopen.

Roligt, intensivt och socialt

Prova på Beachtennis

Priser

Boka Beachvolleybollbana Priserna angivna per timme och bana (4 spelare ingår). Pris för tillkommande spelare inom parentes.

Prova på Beachtennis

Den snabbt växande sporten med det djärva målet att bli den ledande strandsporten över hela världen.

  • Fredagar (kl 06-23) Bana 1
  • Lördagar (kl 06-23) Bana 1

    Boka bana nu, rack finns att hyra hos oss

Boka ett möte med en twist av spänning och nöje.

Möte & konferens

Förfrågan - Möte & konferens

Upptäck den perfekta platsen för ditt nästa teammöte eller svetsa samman teamen, skapa inspiration och glädje med en konferens Beach Arena 

Upplev en speciell dag med en unik inramning. Bröllop, fest och event

Fest & event

Förfrågan - Fest & event

Vem har inte drömt om att gifta sig i sanden eller minns den där strandfesten?

På Beach Arena finns alla möjligheter till ett unikt bröllop, efterföljande bröllopsfest eller en riktigt rolig fest i sanden.

Hos oss kan du välkomna till fest med upp till 450 gäster. Vår breda eventerfarenhet och våra samarbetspartners inom catering, dekor och event stöttar er i planering och genomförande.

Boka Barnkalas och låt barnen springa, gräva och leka i sanden

Boka barnkalas

Boka - Barnkalas

Spring i sanden, gräv, lek lekar och låt barnen trivas och umgås i vår mjuka sand.

Våra kalas är två timmar och barnen börjar och avslutar kalaset med en halvtimme i något av våra kalasrum. Timmen däremellan spenderas i sanden där bara fantasin sätter gränser för vad barnen kan aktivera sig med. Minsta debitering 2500 kr. Kaffe till vuxna ingår.

Barnkalas Beachvolleyplan för lek, inklusive varmkorv, glass & fiskdamm med godispåse – 300 kr per barn