Sport på sand

Beachvolleyboll är en social och mycket omtyckt version av volleyboll som spelas på sand.

Sporten föddes i USA under tidigt 1900-tal på stränderna i Kalifornien. Sporten lämpar sig för ung som gammal och kan spelas i lag från 2-5 personer på en sandbana som mäter 16 x 8 meter. En utomordentligt rolig sport för familjen, kompisgänget eller företaget. Vi erbjuder tre tempererade Beachvolleyplaner några minuter från Linköping city.

På tävlingsnivå spelas Beachvolley i lag om två spelare och är sedan 1996 en olympisk sport.

  • Prova Beachvolleyboll unikt på Beach Arena.

Sporta på stranden året runt

Beachvolleyboll

Som padel men på sand

Beachtennis

Beachtennis är en snabbt växande sport med ett djärvt mål: att bli den ledande strandsporten för professionella och juniora idrottare över hela världen. 

Sporten spelas på en Beachtennisplan, alltså sandbanor som mäter 16 x 8 meter och har ett nät som är 1,7 meter högt.

Sporten finns inom ITF-familjen och har en egen ITF Beach Tennis World Tour med över 300 tävlingar ri 37 länder.

Beachtennis är en vibrerande, engagerande och fartfylld sport som spelas med Beachtennisrack som är snarlika ett Padelrack. Bollen man spelar med är “orange” tennisboll utan tryck. Sanden gör det till en rolig sport som passar alla men som ger större utmaning ju högre nivå du når som spelare.

  • Prova Beachtennis unikt på Beach Arena, varje fredag & lördag.

Sandminton är den nya sporten som kombinerar Badminton, Beachvolley och Padel i ett. 

Den spelas på en beachvolleybollplan med badmintonrack och badmintonboll och är både rolig, fartfylld och smått beroendeframkallande och kan spelas både som singel och dubbel.

Man spelar i bäst av tre set, den spelare som först får 21 poäng vinner ett set. Den som först vunnit två set vinner matchen. Om det står 20-20 i ett set måste en spelare ta två poäng fler än motståndaren för att vinna setet. Om det står 29-29 så vinner spelaren som tar nästa poäng. Vid dubbel så spelar man, till skillnad mot vanlig Badminton, varannan boll – precis som i pingis. Vidare så servar man bollen från den sida där den landar i sanden oavsett vem som vinner poängen.

  • Prova Sandminton unikt på Beach Arena.
  • Spela för endast 100 kronor per person och timme

En exotisk touch på badminton

Sandminton

Sporten där studsmattan är nätet

Spikeball

En rolig, lättspelad och trendig bollsport för hela familjen som kom till Sverige för några år sedan. 

Det enkla men snabba spelet börjar med att du serverar du bollen mot ett nät på marken – och försöker lura bort motståndarlaget.

Fyra spelare är indelade i två lag. Spelarna ställer upp runt spikeballnätet. Servande lag slår bollen i nätet över till en av spelarna i motståndarlaget. Returnerande lag har sedan tre slag på sig innan de måste returnera bollen med en studs i nätet. Det finns inga fasta platser runt spikeballnätet när matchen har börjat, här är det bara att röra sig runt nätet. När ett lag inte lyckas spela tillbaka bollen får motståndarlaget poäng och det första laget som får 21 poäng vinner.

  • Prova Spikeball unikt på Beach Arena.
  • Spela för endast 100 kronor per person och timme

Sommar året runt

På Beach Arena kan vi erbjuda en inomhusanläggning för träning och aktivitet på sand i sommarmiljö.

Vi vill ge dig möjligheten att uppleva sommarkänslan när du utövar din aktivitet eller kanske bara njuter av att se andra spela eller tävla i någon av våra  populära sandsporter eller gruppträningar.

Multiflexibilitet

Vi erbjuder allt från det lilla till det stora!

Från en beachvolleyboll eller padelmatch med kompisarna, ett medryckande zumbapass till ett spännande företagsevent eller en uppfriskande julfest och middag i sanden. Vi har satsat på ett kraftfullt ljudsystem och en flexibel scen som kan rymma allt från en soloartist till storbandet.

Boka Sport på sand

Priser

Boka Beachvolleybollbana Priserna angivna per timme och bana (4 spelare ingår). Pris för tillkommande spelare inom parentes.

Prova på Beachvolleyboll

Vill du prova Beachvolleyboll? Spela tillsammans med Linköping Beach Arena Club på Social Beach, flera dagar i veckan.

Boka ett möte med en twist av spänning och nöje.

Möte & konferens

Förfrågan - Möte & konferens

Upptäck den perfekta platsen för ditt nästa teammöte eller svetsa samman teamen, skapa inspiration och glädje med en konferens Beach Arena 

Upplev en speciell dag med en unik inramning. Bröllop, fest och event

Fest & event

Förfrågan - Fest & event

Vem har inte drömt om att gifta sig i sanden eller minns den där strandfesten?

På Beach Arena finns alla möjligheter till ett unikt bröllop, efterföljande bröllopsfest eller en riktigt rolig fest i sanden.

Hos oss kan du välkomna till fest med upp till 450 gäster. Vår breda eventerfarenhet och våra samarbetspartners inom catering, dekor och event stöttar er i planering och genomförande.

Boka Barnkalas och låt barnen springa, gräva och leka i sanden

Boka barnkalas

Boka - Barnkalas

Spring i sanden, gräv, lek lekar och låt barnen trivas och umgås i vår mjuka sand.

Våra kalas är två timmar och barnen börjar och avslutar kalaset med en halvtimme i något av våra kalasrum. Timmen däremellan spenderas i sanden där bara fantasin sätter gränser för vad barnen kan aktivera sig med. Minsta debitering 2500 kr. Kaffe till vuxna ingår.

Barnkalas Beachvolleyplan för lek, inklusive varmkorv, glass & fiskdamm med godispåse – 300 kr per barn